Ga naar hoofdinhoud

Clara Vis benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Clara Vis benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Op de afbeelding ziet u een Koninklijke Onderscheiding

Mevrouw Clara Vis-Dijkman ontving op zaterdag 8 oktober tijdens de viering van het 55-jarig bestaan van bridgekring Ons Genoegen een Koninklijke onderscheiding uit handen van locoburgemeester Michiel Bunnik. Mevrouw Vis is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor haar uitzonderlijke en langdurige inzet voor de bridgesport én wijkvereniging Ajour.

Mevrouw Vis is al ruim 30 jaar actief voor Wijkvereniging Ajour, waarvan de laatste 25 jaar als voorzitter. Sinds 2009 is de wijkvereniging eigenaar van het wijkverenigingsgebouw, de Ajourboerderij aan de Bloemendaalseweg. Diverse verenigingen maken gebruik van het gebouw en er worden ook regelmatig incidentele vergaderingen, workshops en feestjes gehouden. Mevrouw Vis onderhoudt alle contacten, maakt afspraken met de vaste en incidentele gebruikers van het gebouw en stuurt de overige vrijwilligers aan.

Daarnaast is mevrouw Vis sinds 1997 zeer actief voor Bridgekring Ons Genoegen te Gouda. Mevrouw Vis was een aantal jaar voorzitter en is naast bestuurslid, wedstrijdleider en arbiter ook een vraagbaak voor beginnende bridgespelers in Gouda en omgeving. Zij organiseert en leidt bridgedrives en inloopmiddagen. Mevrouw Vis was daarnaast een van de drijvende krachten achter de bouw van het biljart- en denksportcentrum De Hoog in Gouda. Voor haar buitengewone inspanning voor de bridgesport heeft zij in 2017 het Stuur ontvangen van de Nederlandse Bridge Bond. Ook is zij in 2007 onderscheiden met de vrijwilligerspenning van de gemeente Gouda.

Mevrouw Vis met opgespeld lintje samen met haar kleindochter en loco-burgemeester Bunnik.
Mevrouw Vis en loco-burgemeester Bunnik

Lid in de Orde van Oranje- Nassau

De Koninklijke onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau bestaat sinds 4 april 1892. Voor deze onderscheiding komen personen in aanmerking die zich bijzonder inzetten voor de samenleving. Denk hierbij aan vrijwilligers die zich jarenlang inzetten voor jongeren, milieu, (mantel)zorg, sport, buurtverenigingen of vluchtelingen. Ook mensen die in hun werk zulke bijzondere prestaties leveren dat zij zich daarmee onderscheiden van beroepsgenoten, kunnen worden benoemd in deze orde.

Foto lintje: Astrid den Haan

Back To Top